Geluid

Nieuwe Primare versterker en cd-speler klaar

Dat hoogwaardige hifi er ook sexy kan uitzien, bewees Primare al meer dan eens. Met de nieuwe I22 en CD22 doet het Zweedse merk dat kunstje nog eens over.

De I22 is een geïntegreerde stereoversterker die voortbouwt op dezelfde waarden die in het verleden al meermaals succes opleverden voor Primare: een strak, herkenbaar en minimalistisch design, een gedegen bouwkwaliteit, hoogwaardige klank en eenvoudige bediening.

Deze nieuwkomer is opgebouwd rond Primare’s eigen UPFD-schakeling, die in deze configuratie een vermogen van minimaal 2 x 80 Watt (aan 8 Ohm) levert. Primare belooft alvast dat de nieuwe I22 daarmee erg muzikaal en krachtig voor de dag komt.

Optioneel kan deze stereomachine ook nog voorzien worden van een hoogwaardige DAC voor de omzetting van digitale signalen naar het analoge domein, waarmee deze beauty plots een alleskunner wordt.

De DAC weet raad met digitale signalen met een maximale resolutie van 24 bit/192 kHz wanneer je een apparaat aansluit via een optische of coaxiale aansluiting. Zet je een computer in als bron, dan kan je hem ook digitale signalen voeren via USB. In dat geval bedraagt de maximale resolutie 24 bit/96 kHz.

Prijskaartje voor dit fraais? 1.290 euro in standaard trim, 1.640 euro wanneer je ook de DAC-module aankruist op de optielijst.

Schijfjesspeler van zelfde kaliber
De bijpassende CD22 cd-speler bouwt voort op dezelfde kwaliteiten als z’n broertje. Het signaal dat van schijfjes wordt uitgelezen gaat via een riante databuffer langs speciale circuits die jitter moeten tegengaan en het signaal reclocken.

Het signaal gaat daarna naar een sample rate omzetter, die door de gebruiker ingesteld kan worden op de gewenste waarde (48, 96 of 192 kHz) of gewoon overgeslagen kan worden. Een Burr Brown PCM1792 DAC-chip staat tenslotte in voor de omzetting van het digitale signaal, waarna het naar de analoge uitgangscircuits gaat.

Die toptechnologie moet in combinatie met de ruim bemeten, discrete voeding zorgen voor een geluidskwaliteit die op hetzelfde niveau staat als het fraaie chassis, met een rotsvast en dynamisch stereobeeld.

Een usb-ingang waarlangs mp3- en wma-bestanden weergegeven kunnen worden fungeert als kers op de taart.

Voor deze CD22 betaal je 1.290 euro.

Bijna beschikbaar
De CD22 en I22 zijn intussen in productie gegaan en worden begin juli bij de dealers verwacht. Beide toestellen zijn leverbaar in een zwarte en titanium kleurstelling.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.