Geluid

Nieuwe soundbar bij Panasonic

Met de SC-HTB520 presenteert Panasonic een soundbar voor grote tv-schermen. Ze komt opvallend flexibel voor de dag, met features zoals HDMI 1.4 en een draadloze subwoofer.

De SC-HTB520 soundbar is geknipt voor grotere tv-schermen, vanaf 42 inch en meer. De voorzijde wordt gedomineerd door een zwart RVS-rooster met een luxueuze spiegelende afwerking en speciale coating. Opvallend is dat de luidsprekers van de soundbar deels zichtbaar zijn door het rooster.

De HTB520 is voorzien op muurmontage en ondersteunt de uitvoer van 3D-signalen via de HDMI 1.4-aansluiting. Dankzij de ARC-functie (Audio Return Channel) is het niet alleen mogelijk om signalen van een losse 3D Blu-ray-speler door te geven aan het tv-scherm, maar kan geluid van de tv ook via diezelfde kabel aan de soundbar worden doorgegeven. Dat laatste natuurlijk wel op voorwaarde dat ook je tv-toestel ARC ondersteunt.
 


Draadloze sub
Voor de weergave van lage tonen staat een subwoofer in. Het gaat om een draadloze versie die voorzien is van een down-firing woofer, met het oog op een flexibele installtie en een dynamische, diepe laagweergave.

Bij het ontwerp van de soundbar werd er specifiek aandacht besteed aan de weergave van dialogen. Dat leidde onder meer tot de ‘Clear-Mode Dialog’-functie, die de illusie moet wekken dat het geluid uit het midden van het tv-scherm komt.

De virtuele surroundtechnologie belooft  dan weer voor een mooie spreiding van filmgeluid te zorgen.

Prijs en beschikbaarheid
De SC-HTB520 soundbar wordt beschikbaar vanaf 11 april en krijgt een adviesprijs mee van 400 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.