Redactie

Leonard Cohen: I’m Your Man

Afgelopen zomer trad de krasse bard met de raspende stem nog op in Gent, maar met zijn bijna 77 lentes op de teller begint Leonard Cohen toch al stilletjesaan een tribuutje of twee waard te worden. Het gebeurde al eens in 2005, toen het in deze documentaire geregistreerde fêteerconcert werd gehouden.
 

Muzikanten die zwaar werden beïnvloed door het werk van de Canadese zanger-songschrijver, zoals U2’s Bono en The Edge, Rufus Wainwright, Nick Cave en Jarvis Cocker van Pulp, brengen versies van zijn nummers, en tussendoor wordt de man zelf op de lens genomen in een lang interview.

Regisseuse Lian Lunson maakte er een onmisbaar document van, net als ze dat acht jaar eerder al deed voor countryster Willie Nelson in de tv-docu Down Home.

Deze I’m Your Man is echter geen lappendeken van liedjes en quotes: de film vertelt het verhaal van een carrière die al dateert uit de late jaren ’60, en wurmt zich naar een climax met Cohen zelf die, samen met Bono en The Edge, op het podium kruipt voor de klassieker ‘Tower of Song’.

Donderdag 7 april, Canvas, 0u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.