Geluid

Meridian presenteert Media Core 600 voor Sooloos

Met de nieuwe Media Core 600 presenteert Meridian een superserver voor de high-end Sooloos streamingsystemen.

Wie aan audiostreaming wil doen met toestellen van het allerhoogste niveau, kan al enkele jaren terecht bij tal van gespecialiseerde fabrikanten. Een van de meest in het oog springende systemen komt van bij Sooloos, een onderdeel van de Britse high-end audiospecialist Meridian.

Met de nieuwe Media Core 600 stuwt Meridian het Sooloos-systeem naar nieuwe hoogten. Het is dan ook het krachtigste en meest uitgebreide product tot nog toe.

5.000 cd’s, zes zones
In de fraaie behuizing gaat een compleet multiroomsysteem schuil voor zes zones dat in een 19-rack gemonteerd kan worden. De Media Core 600 doet meteen ook dienst als uitvalsbasis voor je lossless muziekcollectie en biedt een ruim aanbod aan internetradiostations aan.

Voor de opslag van bestanden is er een opslagcapaciteit van tweemaal twee terrabyte aanwezig, wat volgens de fabrikant volstaat om ongeveer 5.000 CD’s verliesvrij op te slaan en meteen ook een reservekopie te hebben van de volledige muziekbibliotheek.

Flexibel inzetbaar
Voor de weergave van muziek kan er een digitaal signaal worden verstuurd naar maximaal zes zones in huis, terwijl de Media Core 600 ook naadloos samenwerkt met andere Sooloos-apparatuur of de digitale DSP-speakers van Meridian.

De bediening kan gebeuren met Sooloos-apparatuur of met de gratis Sooloos-app voor de iPad, iPhone en iPod touch. Die laatste laat trouwens een volledige bediening toe van het systeem.

Op en top indrukwekkend
Naast een indrukwekkende featurelijst staat ook de constructie van het toestel op hoog niveau, met onder meer een geavanceerde schakelende voeding en een efficiënt koelsysteem voor een stabiele, betrouwbare werking. De nieuwste Sooloos-software krijg je er natuurlijk ook gewoon bij.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Sooloos by Meridian of bij importeur Viertron.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.