Mobile

Archos 9 tablet doet het met Windows

Werk en plezier combineren: dat is wat PMP-specialist Archos belooft te doen met de Archos 9, de eerste Windows 7 tablet op de markt.

Naast al het Android en iOS-geweld van de laatste maanden, zou je haast vergeten dat ook Microsoft besturingssoftware levert voor mobiele toestellen. In het geval van deze Archos 9 is dat Windows 7 Starter.

Gebruikers krijgen daarmee toegang tot Windows Live Essentials voor het downloaden van populaire toepassingen zoals Live Mail, Live Messenger, Movie Maker en een foto-editor.

Daarnaast zijn er desktopgadgets voor livenieuws en het weer, terwijl ook social media zoals Facebook en Twitter op tal van manieren aangewend kunnen worden. De 1,3 megapixelcamera op de voorzijde maakt het dan weer mogelijk om te videochatten via Skype of Live Messenger.

Ontspannen
Naast aandacht voor productiviteitsfeatures heeft Archos ook werk gemaakt van ons favoriete luik bij een tablet: ontspanning. Daarvoor heeft Archos geput uit de ervaring die het de afgelopen jaren opdeed met draagbare mediaspelers (PMP’s).

Voor een leuke kijkervaring kan de Archos 9 terugvallen op een 9-inch groot LED-scherm (1.024 x 600 pixels) dat ook 1.080p videoweergave ondersteunt, terwijl een stel stereospeakers voor de geluidsweergave instaan.

Via de USB-aansluiting kan randapparatuur zoals een digitale camera of externe harde schijf snel en eenvoudig op de tablet aangesloten worden, waardoor mediabestanden delen eenvoudiger dan ooit wordt.

Stevige hardware
Voor een vlotte gebruikservaring voorzag Archos de Archos 9 van een krachtige Intel Atom-processor (1,2 GHz), terwijl een snelle solid-state drive (SSD) van 32 gigabyte instaat voor de opslag van bestanden. Dat zijn specs die je eerder verwacht bij een netbook.

Echt licht valt de Archos 9 echter niet uit wanneer je hem naast concurrende toestellen legt: hij weegt 800 gram. Wel handig is de geïntegreerde standaard, die twee verschillende standen biedt: een om te surfen en typen, en een om films te bekijken en te videochatten.

De adviesprijs voor de Archos 9 is trouwens best scherp te noemen. De Franse fabrikant biedt ‘m te koop aan voor 399,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.