Geluid

McIntosh Labs kruist klok met versterker

Met de MCLK12 zet audiospecialist McIntosh een stapje buiten zijn normale wereld. Het toestel ziet er wel uit als een versterker, maar eigenlijk is het… een klok.

En niet zomaar een klok: van op een afstandje zou je echt zweren dat er een dure versterker van de Amerikaanse fabrikant staat te pronken.

De MCLK12 deelt dan ook heel wat trekjes met de roemruchte amps van McIntosh: blauw oplichtend wattmeters, twee dikke draaiknoppen en het bekende, groen oplichtende McIntosh-logo centraal op het frontpaneel.

Maar wie deze blikvanger van wat dichterbij bekijkt ziet meteen de verschillen. De wattmeters doen immers dienst als display voor de klok, en geven het uur en de minuten aan. En met de draaiknoppen regel je niet het volume en de bronkeuze, maar wel de instelling van de tijd en de lichtjes van de meters.

Wat de ‘MCLK12 by McIntosh Labs’ in België en Nederland moet gaan kosten, kunnen we nog niet bevestigen. In de VS is de MCLK12 al wel beschikbaar, voor de lieve prijs van 1.500 US dollar. Een prikje voor een echte McIntosh, maar een godsvermogen voor een klok…

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.