Redactie

The Bone Collector

Wil je Angelina Jolie eens aan het werk zien als gewone, veelbelovende jonge stoot, voordat ze haar excentrieke trekjes begon te ontwikkelen? Dan is het tijd voor The Bone Collector, een prent uit 1999 waarmee ze doorbrak bij het grote publiek.
 

The Bone Collector is op zich een poepgewone detectivefilm waarin jacht wordt gemaakt op een seriemoordenaar, maar de prent schittert toch een beetje door het pronte samenspel tussen Jolie, die als de jonge New Yorkse agente Amelia Donaghy het klankbord en het benenwerk levert voor het onderzoek waaraan ze samenwerkt met de verlamde forensisch specialist Lincoln Rhyme (Denzel Washington).

De regie is van Philip Noyce, een Australiër die in 1989 internationaal doorbrak met de ijzige thriller Dead Calm, en later ook veel films van dat slag op zijn kerfstok kreeg: zie bijvoorbeeld ook Sliver (1994). Verder heeft hij iets met de spionagefilm, een adoratie die hij bewees met Patriot Games (1992), Clear and Present Danger (1994), The Saint (1997), en recentelijk Salt, opnieuw met Jolie in de hoofdrol.

Maandag 8 augustus, VT4, 21u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.