Mobile

Logitech lanceert reeks tabletaccessoires

Logitech introduceert een nieuwe reeks accessoires voor tabletgebruikers. Ze zijn combineerbaar met de iPad én met Android-tablets.

Logitech heeft in de smiezen dat de tabletmarkt duidelijk in de lift zit, en speelt daar nu op in met een reeks uiteenlopende accessoires. De fabrikant zet z’n geld daarbij niet op één paard, en bedient zowel de Android als iPad-markt.

Bluetooth-speaker voor draadloos luisterplezier
Muziek afspelen is een kluifje naar de hand van een tablet, maar met de ingebouwde speakers van zo’n minicomputer is het in alle gevallen dramatisch gesteld. Daar biedt Logitech een antwoord op met de Wireless Speaker, een draadloze luidspreker voor Bluetooth-apparaten. Voor toestellen zonder Bluetooth-verbinding is er een 3,5 millimeter stereo-ingang aanwezig.

Binnen een zendbereik van zo’n 15 meter kan de Wireless Speaker deuntjes weergeven door z’n dubbele 2-inch drivers. Dat moet een volle bas en een volwassen, warm stereogeluid opleveren. Batterijen wisselen is al vast geen punt: de Logitech Wireless Speaker heeft een ingebouwde accu aan boord die het maximaal tien uur uithoudt tussen twee herlaadbeurten door.

Voor het transport van de luidspreker levert Logitech nog een hoesje mee, en dat alles voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Twee iPad-keyboards voor vlugge vingers
Speciaal voor de iPad heeft Logitech ook twee toetsenborden in z’n aanbod opgenomen, zodat typen comfortabeler wordt. Ze doen hun ding allebei via Bluetooth, maar toch zijn er opvallende verschillen tussen beide versies.

Zo is de Logitech Keyboard Case eigenlijk een combinatie van twee producten: een beschermende aluminium huls op maat van de iPad 2 en een toetsenbord. Daarmee worden het scherm en de zijkanten van de iPad beschermt wanneer deze niet in gebruik is. Is de iPad wel in gebruik, dan kan hij makkelijk in lanschap- of portretstand geplaatst worden dankzij de uitsparing in de case. Voor het opladen van de interne batterij is er een usb-aansluiting present.

Het Logitech Tablet Keyboard is eveneens een twee-in-een product: het combineert een toetsenbord en een standaard. Een leuk detail zijn de speciale toetsen om muziek op de iPad van op afstand te bedienen. Bij het toetsenbord wordt een multifunctioneel tasje geleverd, dat opengeklapt dienst doet als standaard voor de iPad.

De adviesprijs voor de Keyboard Case bedraagt 99,99 euro, voor het Tablet Keyboard betaal je 59,99 euro. Al deze accessoires worden eind juni in de winkel verwacht.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.