Geluid

Loewe werpt zich op de audiomarkt

Het huidge luidsprekeraanbod van Loewe is erg groot en reikt van kleine satellieten tot heuse elektrostaten. Die audioproducten worden momenteel vooral neergezet als accessoires voor het tv-aanbod van de Duitse fabrikant, maar daar komt de komende maanden verandering in. Loewe gaat immers een aantal pure audioproducten in de markt plaatsen: de Soundbox, Airspeaker, SoundVision en MediaVision 3D.
 

Soundbox
Met de Soundbox wil Loewe een graantje meepikken in een populaire categorie: iPod-speakerdocks. Het gaat om een erg volledige dock, met FM/RDS-tuner, een bijna onzichtbaar ingewerkte slot-in CD-speler, USB- en Aux-ingang. Twee full-range luidsprekers en twee digitale stereoversterkers moeten instaan voor een stevige klank. De Soundbox krijgt een adviesprijs mee van prijs 499 euro en is verkrijgbaar vanaf eind oktober.

Loewe Soundbox

SoundVision
Wie een stapje hoger wil gaan dan de Soundbox, kan bij Loewe terecht voor de Soundvision. Beide toestellen delen dezelfde functionaliteit, maar de SoundVision doet er nog het een en ander bij. Zo beschikt hij over een netwerkaansluiting (met ingebouwde WiFi-verbinding) voor internetradio en DLNA-weergave, aangevuld met Bluetooth-technologie. Een aanraakgevoelig kleurenscherm van 7,5 inch met een leuk ogende gebruiksinterface vervolledigt de technische fiche.

Internetradio wordt geleverd via vTuner, maar ook Aupeo!  is beschikbaar. Dankzij de Gracenote ID-functie kan muziek geïdentificeerd worden met een druk op de knop, ongeacht welke bron er speelt. Via Bluetooth sluit je niet alleen een hoofdtelefoon aan, maar kan je natuurlijk ook muziek streamen van op een Bluetooth-bron, bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Loewe SoundVision


Uiteraard is de SoundVision ook op muzikaal vlak wat potiger. Niet minder dan zes luidsprekers, waarvan twee met geïntegreerde subwoofer, zorgen voor de klank. Leuk detail voor de techneuten: de aluminium voet dient ook als koelvin voor de versterkers, terwijl de naar onder gerichte subwoofers voor de nodige luchtverplaatsing zouden zorgen. Niet bepaald een doorsnee iPod-speakerdock dus, maar dat geldt helaas ook voor de adviesprijs van 1.499 euro. De SoundVision is verkrijgbaar vanaf eind oktober.

,

Airspeaker
De Airspeaker – de eerder al kort aan bod kwam in onze verslaggeving van IFA 2011 – is een geblokte verschijning die naadloos geïntegreerd kan worden in het Apple-ecosysteem. Via Airplay stuur je muziek draadloos vanaf je iPhone, iPod of computer met iTunes naar dit audiosysteem.

De twee subwoofers en de twee luidsprekers voor mid en hoog, samen goed voor een vermogen van met 80 watt, leveren volgens Loewe muzikale topkwaliteit. Een aux-in en USB-aansluiting zijn eveneens beschikbaar als bron.

Wie meerdere Airspeakers in huis haalt, kan zelfs een multiroomopstelling opbouwen die bestuurbaar is met een iPhone. Een voorwaarde voor die constructie is wel dat je een computer met iTunes inzet de bron. De Airspeaker is verkrijgbaar vanaf eind november en gaat 749 euro kosten.

Loewe Airplay

MediaVision 3D
Dan is er nog de MediaVision 3D, een HT-set met een 2.1-configuratie. Het systeem bestaat uit een 3D-compatibele Blu-ray-speler die voorzien is van alle mogelijke extra's, zoals een mediaspeler, netwerkspeler en Gracenote ID-functie.

Twee erg compacte satellieten en een kleine subwoofer (23 bij 23 bij 23 centimeter) staan in voor de geluidsweergave. Dankzij twee HDMI-ingangen is het mogelijk om ook andere bronnen op het systeem aan te sluiten.

De MediaVision 3D wordt verkrijgbaar vanaf eind oktober voor een adviesprijs van 1.799 euro.

Loewe MediaVision3D

 

Groter marktbereik
Deze vier nieuwe producten zullen niet alleen via het klassieke Loewe-dealernetwerk te koop aangeboden worden, maar ook bij Fnac en mogelijk nog andere winkelketens. Loewe wil op die manier zijn marktbereik vergroten.

De toestellen zijn verkrijgbaar in zilver of zwart en blijven trouw aan de Loewe traditie met optionele, gekleurde inlays. Zes basiskleuren zijn zo van het schap beschikbaar, maar je kan ook eender welke RAL-kleur krijgen op bestelling.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.