Geluid

KEF viert vijftigste verjaardag met Blade

Luidsprekerfabrikant KEF viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter ere van die gebeurtenis zet het merk de opvallende Blade in de markt, een ambitieuze high-end luidspreker die er niet alleen adembenemend uitziet maar ook prestaties van topniveau belooft.
 

De Blade is een doorontwikkeling van de veelbesproken conceptspeaker die KEF twee jaar geleden voor het eerst liet zien aan het grote publiek. Toen ging het echter om een one-off ontwerp, dat niet te koop werd aangeboden aan eindgebruikers.

Dat is bij de nieuwe Blade gelukkig wel het geval, al zal je diepe zakken moeten hebben om deze luidspreker ook daadwerkelijk in huis te halen. KEF maakte immers bekend dat er een prijskaartje aan vast zit van zomaar even 24.000 euro.

Topdesign en toptechnologie
Voor dat leuke bedrag haal je natuurlijk niet gewoon een mooie set stereospeakers in huis. De gestroomlijnde Blade bevat ook de meest vooruitstrevende technologie die KEF momenteel te bieden heeft.

KEF belooft dat de Blade voor een weergave zorgt die een live-uitvoering akelig dicht benadert. Daarbij volgt KEF een principe waarnaar het verwijst met de term ‘Single Apparent Source’. Concreet komt het er op neer dat de individuele driversecties (voor de bas, het middengebied en de hoogweergave) elk een eigen geluidsveld produceren dat uit één punt en plaats lijkt te komen.
 


Vier spectaculaire woofers

Om dat voor elkaar te krijgen besteedde KEF onder meer speciale aandacht aan het crossoverfilter en gebruikt het een nieuw ontwerp voor de bekende merkeigen UniQ-opstelling van de hoog- en midunits.

De vier geavanceerde 9-inch woofers zitten in een unieke configuratie in de behuizing, waarbij ze symmetrisch aan elkaar zijn opgesteld. Deze aanpak zou er in combinatie met de side-firing opstelling voor moeten zorgen dat de weergave perfect geïntegreerd wordt met de weergave van van de hoog- en midunits.

Kleurtjes naar wens
Standaard wordt de nieuwe KEF Blade geleverd in hoogglans wit of zwart. Optioneel kan er ook gekozen worden voor een afwijkend kleurtje, zoals Garnet, Sapphire, Grigio, Racing Red, Racing Blue, Pale Gold, Orange Sorbet, Graphite, Stardust, Lemon Sorbet, Lime Sorbet of Snow White.

Wie bij een controle van zijn spaarsaldo merkt dat hij nog een paar euro’s te kort komt om een paartje te bestellen, kunnen we misschien nog enigszins geruststellen. Je krijgt immers nog tot juli-augustus de tijd om je spaarvarken aan te spekken, want dan verschijnt de Blade pas daadwerkelijk bij de KEF-dealers.

,

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.