Mobile

Boxee-app gaat Apples Airplay achterna

Boxee heeft nu ook zijn eigen iPad-app. Niet gewoon een app om Boxee op afstand te bedienen, maar wel eentje waarmee video naar én van de iPad kan worden gestreamd. Airplay-mogelijkheden zonder gebruik te maken van die Apple-technologie, met andere woorden.

De Boxee-app is sinds dinsdag gratis te downloaden in de iTunes Store. Net zoals het Boxee-programma dat je op een Mac, pc of Boxee Box heb draaien, moet je inloggen met een account. Idealiter is die verbonden met je Facebook- en Twitter-account, omdat je ze op een handige manier toegang krijgt tot de video’s die door vrienden en contacten online worden gezwierd.

Het openingscherm van de Boxee-app toont dan ook meteen deze filmpjes die via sociale netwerken worden aangereikt, naast video’s die Boxee aanraadt en films die je zelf tijdens het browsen hebt aangeduid. Dat doe je via een knop in de browser op de pc. Deze bookmark-knop kun je overigens ook op de iPad-browser installeren, maar dat vraagt wel wat kunst- en vliegwerk.

Airplay
Een interessante feature van de app is de mogelijkheid om video vanaf een computer te streamen naar de iPad. Ook als het gaat om video in een formaat dat normaal niet kan afspelen op de Apple-tablet. Je moet dan wel een bijkomend, gratis programma op de pc installeren: Boxee Media Manager.

Er is ook de mogelijkheid om video die je op de iPad bekijkt naar Boxee te streamen. Met een druk op een knop kun je dus bijvoorbeeld een filmpje op Facebook op een televisie tonen. Het lijkt er echter op dat deze functionaliteit enkel werkt in combinatie met een Boxee Box, en niet met het Boxee-programma dat draait op een pc of Mac. Sowieso moeten de iPad en apparaat waarop Boxee staat zich op dezelfde netwerk bevinden.

Met deze laatste streamingfunctionaliteit voegt Boxee in een bescheiden manier een soort Airplay-achtige iets toe aan zijn eigen platform. Met Airplay kun je namelijk ook video vanaf de iPad naar een televisie streamen – als je tenminste beschikt over een Apple TV. Het grote voordeel daarbij is dat je daarbij video vanuit verschillende apps kunt doorsturen, zoals vanuit de Safari- of YouTube-app.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.