Geluid

Home cinema met Blu-ray bij Panasonic

Panasonic blijft timmeren aan het 2011-aanbod. Dit keer is het de beurt aan vijf nieuwe homecinemasets met Blu-ray-speler.

Voor indrukwekkend beeld en geluid zorgen: dat is het hoofddoel van een homecinemaset. Die missie staat dan ook centraal bij de nieuwkomers in Panasonic’s 2011-aanbod van homecinemasets, al blijft het daar niet bij. Moderne extra’s zoals een draadloze netwerkaansluiting en Skype-ondersteuning komen immers ook aan bod.

Cinema Surround Plus en 3D-weergave
De vijf nieuwe sets beschikken allemaal over een 3D-compatibele Blu-ray-speler die garant moet staan voor spectaculaire beelden. Wie ook z’n oude films op dvd of Blu-ray in 3D wil bekijken, kan daarvoor een beroep doen op de 2D-3D Conversion-functie.

Op klankmatig vlak maken de 5.1-sets uit het vernieuwde aanbod (meer bepaald de SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370 en SC-BTT270) gebruik van Panasonics eigen Cinema Surround Plus-technologie. Die mikt op de reproductie van een ideale omgeving van surroundgeluid die op gelijke hoogte staat met de ervaring die je in de bioscoop voorgeschoteld krijgt.

Panasonic belooft dan ook een natuurlijk en vloeiend surroundgeluid, onder meer dankzij het gebruik van ‘virtuele speakers’ die het geluid niet alleen horizontaal maar ook verticaal spreiden.

Wie in de ban is van het warme, rustgevende geluid dat vacuümbuizen voortbrengen in een buizenversterker, kan aan de slag met Digital Tube-geluid. Die functie zou het geluid van een buizenversterker natuurgetrouw simuleren, met zes verschillende programma’s.

Connected
De vier topmodellen bieden vanaf nu ook ondersteuning voor Skype, de bekende dienst voor (video)bellen over internet. Een leuke gimmick is de ‘Auto Answering Video Message’, die inkomende oproepen automatisch beantwoord en videovoicemails opneemt. Daarmee wordt een antwoordapparaat ook meteen overbodig.

Die modellen beschikken naast een HDMI-uitgang ook over twee HDMI-ingangen, zodat ook je settopbox of gameconsole mee kan delen in de pret. Een geïntegeerd iPod-dock waarmee een iPod of iPhone digitaal aangesloten kan worden is eveneens van de partij.

Minder kabels
De nieuwe toestellen hebben ook oog voor gebruiksgemak, zoals een ingebouwde Wi-Fi-zender waarmee je draadloos BD-Live-inhoud van Blu-ray’s en Viera Cast-content binnenhaalt. Die laatste dienst brengt informatie zoals het weerbericht en aandelenkoersen binnen handbereik op het tv-scherm.

De nieuwe homecinemasets maken deze maand hun opwachting bij de Panasonic-verdelers.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.