Mobile

GoPro stelt nieuwe actiecamera voor


GoPro heeft een nieuwe actiecamera in miniformaat gelanceerd. De HD Hero2 zou zomaar even twee keer zo krachtig zijn dan zijn populaire voorganger.

Met de HD Hero heeft het Amerikaanse GoPro al een tijdlang een voltreffer van (mini)formaat in huis voor liefhebbers van actiesporten. De schok- en waterbestendige camera krijgt nu een opvolger in de vorm van de HD Hero2, die GoPro in de markt zet met de kreet "Professional Power to the People".

GoPro claimt dat de nieuwkomer over twee keer zoveel rekenkracht beschikt dan z'n voorganger. Daardoor kan de nieuwe versie iedere seconde tien 11-megapixelbeelden schieten, en kunnen videobeelden zelfs live via internet worden gestreamd. Voor dat laatste is echter een optionele WiFi-uitbreidingsmodule vereist.

Over de resolutie van video-opnames viel al weinig te klagen bij het vorige model, met 1.080p-opnamemogelijkheden (oftewel Full HD). Wel vatbaar voor verbetering was de lens, die bij de nieuwe versie twee keer zo scherpe beelden zou opleveren. Ook het gezichtveld werd meteen een stuk breder: de nieuwe lens bestrijkt een veld van maar liefst 170 graden.

In de VS biedt GoPro de nieuwe HD Hero2 aan voor 299,99 US dollar. Je krijgt daar keuze uit drie kits: een Outdoor, Motorsports of Surf Edition. Dat de HD Hero2 ook naar België komt staat vast; wat hij hier zal kosten is helaas nog niet bekend.
 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.