Mobile

Android 4.0 maakt spelconsole van smartphone


Binnenkort kan je je 'Ice Cream Sandwich' Android-smartphone aan je televisie hangen via HDMI en games spelen met een Xbox 360- of PlayStation 3-controller.

Sinds Android Honeycomb versie 3.1 is het voor tableteigenaars mogelijk om USB-spelcontrollers aan te sluiten. Honeycomb-tablets met HDMI-uitgang dubbelen hierdoor als volwaardige spelconsole. Je sluit je tablet aan op je televisie, plugt je controller in en je bent vertrokken voor een avondje gameplezier.

Nu Google de tablet- en smartphoneversie (Gingerbread) van zijn mobiele besturingssysteem Android samenvoegt in de nieuwste incarnatie, Ice Cream Sandwich (Android 4.0), kan dat ook met je smartphone. Dat bevestigt Romain Guy, Android-ontwikkelaar bij Google, via Twitter.

Emulators
De meerderheid van de games in de Android Market biedt nog geen ondersteuning voor USB-spelcontrollers. Er zijn echter genoeg emulators van oude spelconsoles te vinden die dat wel doen, zodat deze functionaliteit in Ice Cream Sandwich ook echt nuttig wordt.

In principe kan je met een verloopstekker van micro-USB naar USB dus een PlayStation 3 of Xbox 360-controller aansluiten op de nieuwe Samsung Galaxy Nexus om een potje te gamen op je computerscherm of televisie.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.