Geluid

Fusie bij Focal en Naim

Audiospecialisten Focal en Naim kondigen hun fusie aan. Het duo wil daarmee een belangrijke Europese speler worden in de hifiwereld.

Door deze fusie wordt Focal & Co de nieuwe eigenaar van zowel Focal als Naim. Beide merken zullen door Focal & Co echter als onafhankelijke bedrijven worden bestuurd, waardoor hun eigen filosofie en productenpakket worden behouden.

Naim-distributeur Latham Audio laat alvast weten bijzonder verheugd te zijn met deze samenwerking, en is ervan overtuigd dat de kernwaarden van Naim ook in de toekomst behouden zullen blijven.

"Met deze nieuwe samenwerking zal het merk Naim nog sterker kunnen groeien met hulp van moedermaatschappij Focal & Co", klinkt het in het persbericht dat vandaag binnenliep. In de manier waarop er service en ondersteuning wordt geboden op Naim-producten verandert er alvast niets.

Beide merken hebben in totaal 325 medewerkers in dienst in vestigingen in Saint-Etienne (Frankrijk) en Salisbury (Verenigd Koninkrijk). Hun gecombineerde omzet bedraagt meer dan 55 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.