Redactie

Filmverhuur en streaming audio via Google

Zoekgigant Google lanceert een bètaversie van zijn langverwachte muziekstreamingdienst. Ook gaat het films verhuren via de Android Market.
 

Helemaal klaar is Google Music nog niet. De dienst is daarom voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, en enkel op uitnodiging. Gebruikers kunnen hun muziekbibliotheek uploaden naar de servers van Google en beluisteren op een computer met internetverbinding of een Androidsmartphone met Flash-ondersteuning.
 


Plaats voor 20.000 nummers
Het grootste verschil tussen Google Music en de Cloud Player van Amazon is de opslagruimte. Bij Amazon krijg je vijf gigabyte (ongeveer 2.000 nummers) ter beschikking, waar Google een bovengrens van maar liefst 20.000 nummers hanteert. Als je je volledige muziekcollectie in de cloud wil bewaren, ben je dus wel even aan het uploaden.

In tegenstelling tot Amazon biedt Google geen mogelijkheid om legaal muziek aan te kopen en die toe te voegen aan je cloudbibliotheek. De zoekgigant is er niet in geslaagd om overeenkomsten met platenlabels te sluiten.

Ook kan je je cloudcollectie niet integraal downloaden, waar dat bij Amazon wel mogelijk is. Dat meldt CNet.

Android Market wordt videotheek
Naast zijn muziekstreamingdienst kondigt Google tijdens zijn I/O-conferentie een huurdienst voor films aan via de Android Market. Die is onmiddellijk beschikbaar voor Amerikanen met een Xoom-tablet. In de loop van de komende weken zal de huurdienst ook op smartphones met Android 2.2 en hoger beschikbaar zijn. Films kunnen ook via de browser van een computer bekeken worden.

Amerikanen kunnen kiezen uit enkele duizenden films van grote studio’s. De goedkoopste titels kosten twee dollar, voor recentere films moet je ongeveer vier dollar neertellen. Na aankoop heb je dertig dagen de tijd om de film te starten. Als je eenmaal begonnen bent met kijken, heb je nog 24 uur de tijd. CNet testte de huurdienst overigens al uit.

Films kunnen tijdelijk opgeslagen worden, zodat je verder kan kijken indien je internetverbinding wegvalt. Een gelijkaardige optie is aanwezig bij Google Music. Een aantal nummers dat je als laatste hebt gestreamd, blijft ook offline beschikbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.