Mobile

Draagbare iPod-docks bij Sony

Wie het gigantische aanbod iPod-docks nog niet uitgebreid genoeg vond, krijgt nu nog meer keuze. Sony zet immers drie nieuwe speakerdocks voor Apple’s populaire muziekspelers in de markt.

Het gaat om drie modieuze, strak gelijnde docks met ingebouwde speakers die volgens Sony in geen enkele kamer uit de toon vallen.

Gebruiksgemak staat voorop: de docks zijn geheel plug-and-play en worden geleverd met een handige remote, waarmee je alle menufuncties van de iPod en iPhone op afstand bedient.

RDP-X60iP: met Bluetooth
De RDP-X60iP is een speakerdock met een leuke extra: Bluetooth-streaming. Die feature werkt niet alleen met iOS-toestellen, maar is ook bruikbaar om je smartphone of een andere muziekspeler die voorzien is van de draadloze technologie met de speakerdock te verbinden. Voor de iPod en iPhone is er een klassieke dockingang.

In beide gevallen wordt het muzieksignaal versterkt door de stereoversterker in de RDP-X60iP, die tweemaal twintig watt krachtig is. Dat moet voor een rijk en dynamisch geluid op hifiniveau zorgen, aldus Sony.

RDP-M15iP: kleine reisgezel
Wie z’n speakerdock graag mee op reis neemt, zit bij de RDP-M15iP aan het goede adres. Deze compacte dock is voorzien van een stereoversterker die tweemaal tien watt vermogen levert.

Opvallend is de draaibare dock – een primeur voor Sony. Op die manier wordt het mogelijk om je iPod zowel horizontaal als verticaal op te stellen, handig als je bijvoorbeeld foto’s of een filmpje wil bekijken.

De ingebouwde batterij zou het zes uur lang volhouden tussen twee laadbeurten in. Sony levert meteen ook een draagtasje mee, zodat de RDP-M15iP niet beschadigd raakt wanneer je hem met je meeneemt.

RDP-M5iP: De kleinste van de bende
Verkrijgbaar in zwart en wit, is de RDP-M5iP een stijlvolle verschijning. Hij is nog compacter dan z’n twee broertjes, en kan ook weg van het stopcontact z’n ding doen. Steek vier AAA-batterijen in het toestel, en hij levert tot tien uur luisterplezier.

Het ingewerkte handvat maakt hem makkelijk transporteerbaar, terwijl de basreflexspeakers voor een vol stereogeluid moeten instaan.

Beschikbaarheid
De RDP-X60iP en RDP-M5iP zijn beschikbaar vanaf juni. Op de RDP-M15iP moet je nog een maandje langer wachten. Die verschijnt rond juli bij de Sony-dealers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.