Mobile

Bijna 10 miljard apps gedownload bij iTunes

Per verkocht iOS-toestel zijn er meer dan zestig apps gedownload uit de iTunes App Store. De mijlpaal van tien miljard downloads is in zicht.

In de zomer van 2008 opende de iTunes App Store de deuren, met een aanbod van vijfhonderd applicaties voor de allereerste iPhone en iPod Touch. Tweeënhalf jaar later zijn er meer dan vierhonderdduizend apps beschikbaar en is de mijlpaal van tien miljard downloads in zicht.

Gratis apps te winnen
Om dat te vieren heeft Apple een teller op de iTuneswebsite geplaatst en reikt het een tegoedbon voor de App Store met een waarde van tienduizend Amerikaanse dollar uit aan de persoon die de tien miljardste download voor zijn rekening neemt.

Zij die geen iOS-toestel bezitten of geen extra apps wensen te downloaden, kunnen een formulier invullen en zo deelnemen.

De prijs is wel minder aantrekkelijk dan de beloning die bij de mijlpaal van een miljard downloads werd uitgereikt. De dertienjarige winnaar kreeg toen een iPod Touch, een MacBook Pro en een Time Capsule boven op de tegoedbon van tienduizend dollar voor de App Store.

Apps populairder dan muziek
Uit onderzoek van analysebureau Asymco blijkt dat het aantal gedownloade apps het aantal muzieknummers op de hielen zit. Binnen enkele maanden zijn apps naar verwachting het meest verkochte product uit de iTuneswebwinkel.

Asymco schat dat er minstens zestig apps zijn gedownload per verkochte iPhone, iPod Touch of iPad. Twee jaar geleden lag het gemiddelde nog op tien apps per toestel.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.