Beeld

BenQ introduceert short-throw HT-projector

Short-throw projectoren leveren een groot beeld, ook als ze dicht bij het scherm staan. BenQ speelt daar op in met de nieuwe W710ST.

De W710ST is een projector die voor de thuisbioscoop bestemd is, al is het geen Full HD-model met zijn resolutie van 1.280 bij 720 pixels. De lichtopbrengst van 2.500 ANSI-lumen zorgt voor heldere beelden, en dankzij component video en HDMI aansluitingen is hij makkelijk op al je multimediabronnen aan te sluiten.

De projector heeft ook een ingebouwde 10 watt luidspreker. Niet geschikt voor het betere filmgeluid, wel ideaal als je de projector meeneemt naar vrienden – bijvoorbeeld om daar in het groot te gamen. 

Actie van kortbij
Het meest in het oog springend is echter de throw-ratio van 0,719 – 0,79. Daarmee projecteert hij op 1 meter afstand een beeld van 139 centimeter breedte (63-inch schermdiagonaal). Wie een beeld van twee meter breed wil (90-inch schermdiagonaal) moet de projector slechts 143 centimeter van het scherm zetten.

De introductie van dit short-throw model voor thuisgebruik is best opvallend, aangezien short-throw traditioneel als niet zo belangrijk werd beschouwd voor home cinema-doeleinden. Gezien de kijkafstand die vereist is voor filmplezier op een groot scherm, is er sowieso toch behoorlijk wat ruimte nodig voor een projectie-opstelling.

Tijdens een film wandel je ook niet rond, maar bij de nieuwe generatie gameconsoles en games ligt dat anders. De Nintendo Wii, Microsoft’s Xbox360 met Kinect en Sony’s PS3 met de Move-controller verplichten je immers om te dansen, springen en zwaaien met de armen. Niet zo handig als de projector achter je hangt aangezien je de projectie dan belemmert, maar met toestellen zoals deze nieuwe BenQ ondervind je daar dus geen hinder meer van.

De BenQ W710ST is beschikbaar voor 699 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.