Mobile

Bellen met TAG Heuer… voor 6.700 dollar

Toegegeven, de uurwerken van TAG Heuer zijn niet meteen goedkoop te noemen. Maar het bedrag dat het Zwitserse luxemerk verlangt voor zijn nieuwe Link Android-smartphone slaat echt alles…
 

Wie de iPhone en co al prijzige telefoons vond, zal zich verplicht zien om zijn normenschaal opnieuw te kalibreren na de presentatie van deze Link van TAG Heuer, een Zwitserse fabrikant die faam verwierf met exclusieve luxehorloges.

De Link-smartphone belooft immers een al even beperkt publiek aan te boren, al was het alleen al omwille van het prijskaartje. Dat bedraagt immers zo’n 6.700 dollar. Jawel, dat lees je goed.

Gedateerde specs, luxe jasje
Wie in ruil voor dat vorstelijke bedrag de allernieuwste technologie verwacht komt alvast bedrogen uit.

Zo draait de Link gewoon op Froyo (Android 2.2), een intussen lichtjes gedateerde versie van Android. Een dual-core processor of een 3D-schermpje zoeken we eveneens tevergeefs in de specsheet: TAG Heuer houdt het bij een gewone 2D-versie met een diameter van 3,5 inch en een resolutie van 800 bij 480 pixels. En ook met de 256 megabyte RAM-geheugen en de camera met een 5-megapixelsensor zal je niet meteen hoge ogen gooien aan de toog in je stamkroeg…

Wat een select publiek mogelijk wel onder de indruk zal brengen, is de extreem luxueuze afwerking van het toestel. Zo is de Link bijvoorbeeld voorzien van een jasje in echt slangenleder en een scherm van Gorilla Glass, terwijl de graad van vakmanschap bij de afwerking redelijk uniek is. Of het ook mooi is – laat staan smaakvol – is natuurlijk weer een andere vraag.

Ben je in de running voor deze Link maar wil je er wel zeker van zijn dat je een uniek toestel koopt, dan biedt TAG Heuer daartoe genoeg mogelijkheden. Het toestel kan immers gerpersonaliseerd worden met goud, diamanten, titanium en verschillende ledersoorten zoals kalfs-, aligator- en hagedissenleder.

Hieronder kan je de Link alvast even van dichtbij bekijken.
 

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.