Beeld

Apple TV 2 en iTunes-films arriveren in België

Op dinsdag wordt niet enkel een nieuwe iPhone voorgesteld, maar bereikt de Apple TV 2 eindelijk de Lage Landen. Ter voorbereiding is sinds enkele dagen een filmaanbod opgedoken in de lokale iTunes Store. Kaskrakers zoals Avatar en Inception zijn te koop of te huur.

De films zijn te vinden via het iTunes-programma of de iTunes-app op mobiele toestellen. En uiteraard via de Apple TV 2, de zeer compacte opvolger voor de oude Apple TV. Het aanbod aan films is nog groeiend, maar je hebt de keuze tussen films die in het Nederlands of het Frans ondertiteld zijn. Er zijn er ook Nederlands gesproken, zoals animatiefilms van Disney.

De meeste films zijn te huur voor 3,99 euro. Vanaf de aankoop heb je dertig dagen de tijd om het te bekijken. Eens dat je er aan begint, rest er nog maar 48 uur om het uit te kijken. Een groot deel van de aangeboden films zijn in 720p – overigens de hoogste resolutie die de Apple TV 2 kan tonen.

Prijzen van hoog tot laag

Kopen is ook een optie. De prijzen lopen sterk uiteen: zo kost 2012 5,99 euro, maar betaal je 13,99 euro voor Avatar of Fast & Furious 5, en zelfs 15,99 euro voor The Social Network.

Gehuurde en gekochte films kun je via het iTunes-programma bekijken. Maar de videodienst van Apple moet het vooral hebben van de integratie met de Apple TV 2. Naast films streamen vanuit de iTunes Store heeft het apparaat eigenlijk niet veel mogelijkheden om alternatieve bronnen in te stellen. Er is ook onvoldoende opslag aan boord om videobestanden op de Apple TV 2 zelf te parkeren. 

Je kunt videobestanden vanaf het iTunes-programma op een pc of Mac streamen, maar dat lukt enkel met een bescheiden aantal bestandsformaten. Gedownloade MKV’s bijvoorbeeld, lust de Apple TV 2 niet. Voor het overige zijn enkel bronnen beschikbaar zoals YouTube, Flickr of een video die via Airplay vanaf een iPad of iPhone wordt gepusht.

Officieel is de Apple TV 2 nog niet aangekondigd, maar verschillende Apple-dealers hebben al bevestigd dat het toestel vanaf volgende week voor 119 euro te koop zal zijn. Dat is heel wat goedkoper dan de oorspronkelijke Apple TV, waaraan een prijs van meer dan 260 euro kleefde. Dat toestel was dan ook geen succesnummer te noemen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.