Geluid

AirPlay voor Philips Fidelio SoundSphere

Met de Fidelio Soundsphere stelt Philips z’n eerste iPod-speakerdock voor met Apple’s AirPlay-technologie, helemaal op maat van iOS-toestellen.

De Fidelio Soundsphere is het eerste apparaat met AirPlay-ondersteuning van de Nederlandse fabrikant. Daarmee kan de opvallende speakerdock muziek afspelen die over een Wi-Fi-netwerk wordt gestreamd vanaf een iPod Touch, iPhone of iPad.

De extravagante vormgeving deelt kenmerken van de Fidelio-speakerdock en de SoundSphere-speakers uit het hifigerichte gamma van Philips, met los ‘zwevende’ tweeters in een metalen omhulsel en schuin naar boven gedraaide woofers

Net als bij de SoundSphere-luidsprekers zou dit voor een ruimtelijkere weergave moeten zorgen. De opbouw van de speakers is echter niet identiek aan die van de originele SoundSpheres – bij de Fidelio SoundSphere zit alleen het bovenste deel in een aluminium jasje.

Eigen iOS-app
Voor de Fidelio-lijn heeft Philips ook een app beschikbaar, die bruikbaar is op de iPod Touch, iPhone en iPad. Die voegt internetradio toe en maakt het mogelijk om de muziekbibliotheek in iTunes te doorlopen. Wie tuk is op social networking, kan z’n muziekkeuzes ook delen met de rest van de wereld via Facebook en Twitter.

De Fidelio SoundSpehere staat vanaf mei in de winkel en krijgt een adviesprijs mee van 799 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.