Redactie

Belgacom TV krijgt grondige facelift

Belgacom TV ondergaat zeer binnenkort een grote facelift. De huidige interface bestaat al sinds 2005.

Vanaf 15 maart tot eind mei zal bij alle Belgacom TV-klanten automatisch de nieuwe software op hun decoder geïnstalleerd worden. Een week voor de omschakeling verschijnt er een verwittiging op het hoofdscherm van Belgacom TV. Dat meldt telecomsite Astel.be.

Twee jaar aan gewerkt
Aan de update zou bijna twee jaar gewerkt zijn. Omdat de interface ingrijpend verandert, gaat Belgacom volgens Astel onder meer gebruiksaanwijzingen uitdelen en instructievideo’s verspreiden. Een kennismakingsvideo is nu al beschikbaar.
 

De twee belangrijkste elementen waar de nieuwe interface rond is opgebouwd zijn het gebruik van overlay en pop-ups. Overlay betekent dat menu’s voortaan transparant over het kanaal dat je aan het kijken bent komen te liggen.

Sneller herstarten en navigeren
Het laden van een nieuwe pagina bij het navigeren in menu’s zou verleden tijd moeten zijn. Voortaan verschijnen er kleine nieuwe vensters (pop-ups) die de navigatiesnelheid moeten verbeteren. Volgens Astel, dat al met de nieuwe interface aan de slag kon, werpt dit zeker zijn vruchten af.

Het volledig heropstarten van de decoder zou voortaan niet langer dan vijf minuten mogen duren. Dat is nog steeds vrij lang, maar bij de huidige versie duurt dit zelfs tien à vijftien minuten. Ook het zappen tussen kanalen zou sneller zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.