Mobile

10-inch Android-tablet bij Onkyo

Tablets zijn duidelijk aan een opmars bezig, en die trend lijkt zich ook in 2011 ongewijzigd gewoon door te zetten. Onkyo doet z’n duit in het zakje met een krachtige 10-inch Android-tablet.

Nadat Onkyo eerder al aankondigde dat het drie Windows 7-tablets uit zal brengen in Japan, schudt de elektronicafabrikant nu opnieuw een tablet uit z’n mouw: de TA117, die Android gebruikt als besturingssysteem.

Het gaat om een 10-inch tablet, verkrijgbaar met 8 GB of 16 GB flashgeheugen, die voorzien is van Android-versie 2.2 (Froyo) en Nvidia’s Tegra 2-processor. Naast die snelle 1 Ghz-processor is er ook een stevige dosis RAM-geheugen aan boord: 512 MB bij de 8 GB-versie, 1 GB bij de 16 GB-uitvoering.

Het scherm heeft dus dezelfde afmetingen als de onvermijdelijke iPad, en krijgt een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Ook Wi-Fi, Bluetooth en HDMI zijn voorzien, net als twee usb-aansluitingen, een slot voor microSD-geheugenkaartjes en een 1,3-megapixelcamera.

De TA117 zou eerst op de Japanse markt worden geïntroduceerd. Of de tablet daarna ook de oversteek naar onze contreien maakt, is voorlopig nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.