Beeld

WD TV Live Hub slaat brug tussen tv en pc

Ook je eigen flatscreen-tv kan je verbinden met het internet of je pc als je er een mediastreamer tussen plaatst. Western Digital introduceert de veelzijdige TV Live Hub als oplossing.

Je zal maar net een nieuwe tv gekocht hebben een jaar of wat geleden, om nu vast te stellen dat de nieuwste flatscreens compleet met een internetaansluiting en een ingebouwde mediaspeler komen. Dat laatste is vooral handig als je digitale foto’s, muziek of video’s verzamelt en bewaart op een harde schijf met netwerkaansluiting.

Je hoeft echter niet te treuren want externe mediaspelers, apparaten de je letterlijk tussen je tv en je pc (of internetmodem) plaatst via het thuisnetwerk, komen in vele kleuren en kleuren.

Multifunctioneel
Bij Western Digital zijn ze alvast niet aan hun proefstuk toe met de WD TV Live Hub. Het toestel streamt niet alleen bestanden vanaf een netwerk, maar beschikt over een ruime, en naar eigen zeggen fluisterstille, harde schijf van één terabyte.

Opvallend is verder dat er ook internetfuncties als Facebook, Flickr en YouTube zijn geïntegreerd die je kan bedienen met een standaard of draadloos usb-toetsenbord. Dat kan handiger zijn dan tokkelen op de meegeleverde afstandbediening als je een zoekfunctie wil gebruiken of een bericht wil versturen.

Je kan de TV Live Hub verder ook als mediaserver gebruiken waarvan andere mediaspelers of een spelconsole foto’s, muziekbestanden of videofilms streamen.

Full HD-ervaring
Uiteraard speelt de WD TV Live Hub filmbestanden af aan de hoogst mogelijke resolutie, met name 1.080p, en is er een HDMI 1.4-verbinding. Langs beide usb-poorten kan je ook extra harde schijven aansluiten, een digitale camera of camcorder. Er is een netwerkpoort voor een bekabelde verbinding; wil je ook draadloos kunnen streamen dan moet je een extra adapter aanschaffen.

Voor de volledige lijst van ondersteunde formaten verwijzen we graag naar de website van de fabrikant, maar we geven hier alvast mee dat die best ruim te noemen is.

Enig minpuntje dat we op het eerste gezicht kunnen ontwaren is de vrij pittige prijs van 219 euro. In FWD Magazine 33 vind je trouwens een koopgids voor mediastreamers. Deze WD TV Live hub staat alvast op de planning van ons testlab.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.