Beeld

Blu-ray op topniveau bij Arcam

Arcam weet steeds weer te verrassen met hoogwaardige technologie in een knap kleedje. De nieuwe BDP100 Blu-ray-speler bouwt voort op dat bekende recept.

Het eerste dat opvalt bij de BDP100 is het prachtige design, dat overigens perfect aansluit bij de av-receivers van de fabrikant. Arcam ging daarbij niet over één nacht ijs: de audioprestaties van deze nieuwkomer zouden zich probleemloos kunnen meten met audiofiele cd-spelers. Centraal daarbij staat de hoogwaardige DAC van de speler, de 8741 van Wolfson Audio. Ook aan de voeding werd speciale aandacht besteed.
 

De videoprestaties beloven van een al even hoog niveau te zijn, met een uiterst kort en direct signaalpad voor een optimale beeldkwaliteit. Om RF-interferentie op de signaalpaden te onderdrukken, zet Arcam de in eigen huis ontwikkelde ‘Mask of Silence’-technologie in. De kap van de behuizing wordt daarbij op kritische plaatsen gedempt om de gevoelige electronica binnenin af te schermen voor microfonische trillingen. 

Verder stelt Arcam een opvallend snelle opstarttijd in het vooruitzicht, zodat tergend lang wachten op de eerste filmbeelden tot het verleden behoort.

De Arcam BDP100 is beschikbaar in zwart of zilver, en kost in beide gevallen zo’n 1.498 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.