Redactie

Death Sentence

De wraakfilm, die vooral in de jaren ’70 en de vroege jaren ’80 opgang maakte met prenten als Death Wish en Rolling Thunder, maakte een drietal jaren geleden ineens een onverhoedse comeback.

Een van de prenten uit dat plotseling herontdekte genre was deze Death Sentence, waarin brave huisvader en keurige vicedirecteur Nick Hume (Kevin Bacon) na de moord op zijn zoon door een jeugdbende zijn haar milimetert, zich een resem zware wapens aanschaft, en verandert in een moordmachine.

Death Sentence is gebaseerd op een gelijknamig boek, dat eigenlijk een vervolg was op het in 1974 al verfilmde Death Wish. Die film, die ongeveer hetzelfde stramien volgt als deze prent, kreeg nog vier vervolgafleveringen die zo diep in de exploitatie van geweld baadden dat de auteur van het boek, Brian Garfield, de producenten van Death Wish de toestemming ontzegde om zijn vervolg te verfilmen.

De filmrechten op Death Sentence werden in 2007 uiteindelijk wél verkocht, maar ook regisseur James Wan, bekend van de eerste Saw-film, schuwt de gratuit bloederige schabouwelijkheden niet.

Donderdag 2 december, 2BE, 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.