Mobile

Apple in actie tegen witte iPhone 4-ombouw

Apple heeft een privédetective ingeschakeld om een Amerikaanse tiener die ombouwpakketten verkoopt om je iPhone 4 wit te maken onder druk te zetten.

De 17-jarige Fei Lam uit Queens heeft sinds augustus via zijn website whiteiphone4now.com voor meer dan 130.000 dollar aan ombouwpakketten voor de iPhone 4 verkocht. Zo’n setje bevat alle zwarte onderdelen voor de nieuwste iPhone, maar dan in het wit.

Connecties bij Foxconn
Lam , die vloeiend Chinees praat, koopt de onderdelen volgens The New York Observer in bij de officiële Chinese iPhonefabrikant. “Ik heb sinds enkele jaren contact met iemand die connecties heeft in de Foxconnfabriek waar de iPhone 4 gefabriceerd wordt”, schreef hij in een e-mail aan de krant.

Verschillende media, waaronder TechCrunch, CNet en CNN, brachten zijn handeltje onder de aandacht. Enkele weken geleden ontving Lam een brief van een privédetective die hem ervan beschuldigt gestolen goederen te verkopen. Lam, die met de opbrengst van zijn handeltje zijn studie hoopt te financieren, nam daarop zelf een advocaat onder de arm.

Die heeft contact opgenomen met de privédetective en beweert nu dat Apple de man in dienst had. De detective zou ook aangegeven hebben dat hij van de zaak is afgehaald en dat zijn werkgever vanaf nu zelf stappen zal ondernemen. The Observer kon geen reactie loskrijgen bij Apple, en ook Lam wacht nog op een officiële klacht.

Dat de onderdelen die Lam aanbiedt van de officiële fabrikant komen, kan kloppen. Na herhaaldelijk uitstel zou de witte versie van de iPhone 4 volgens de laatste berichten in de lente van 2011 op de markt komen. Foxconn zou dus al bezig moeten zijn met de productie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.