Redactie

Zelf Jackson 5-nummers mixen

Fans van The Jackson 5 kunnen enkele liedjes van deze band nu op een hele andere manier beleven door ze zelf online te remixen.

Het gaat om de nummers ‘I Want You Back’, ‘ABC’, ‘Ben’ en ‘I’ll be there’. Universal Music heeft deze liedjes gratis als "interactieve singles" uitgebracht in een nieuw bestandsformaat: mxp4.

Dit valt nog het best te omschrijven als een interactief muziekformaat, waarin bijvoorbeeld audio, video, foto’s en songteksten worden samengebracht.

Mixtool
Het leukste kenmerk van mxp4 is dat gebruikers een track helemaal uiteen kunnen trekken, met behulp van een widget in de vorm van een simpele online mixtool. Zo kunnen ze de diverse instrumentale lijnen en de zang afzonderlijk beluisteren en een hit naar eigen smaak remixen.

Zelf Jackson 5-nummers mixen 
Screenshot van de mix- en remixfuncties van de mxp4-widget

Nieuwe ervaring
Met mxp4 wil het gelijknamige Franse bedrijf erachter een nieuwe ervaring bieden aan consumenten van online muziek. Het stelt zijn mixtool als widget beschikbaar aan artiesten, die deze in hun eigen stijl kunnen aankleden en vervolgens kunnen inbedden in hun site.

Zo heeft Universal een aangepaste versie van de widget op Classic.motown.com geplaatst. Hier kunnen fans de vier Jackson 5-liedjes bewerken. Binnen enkele weken volgen meer nummers van de band.

Ook Lily Allen, Basement Jaxx en David Guetta hebben ieder een eigen versie van de player op hun site.

Meer betalen
Verschillende muzieklabels zijn geïnteresseerd in de technologie, meldt Reuters. Als het aanslaat, kan mxp4 een nieuwe omzetbron worden voor de muziekindustrie. Mogelijk blijken consumenten bereid om meer te betalen voor een track, wanneer deze beschikbaar is in mxp4. Maar vooralsnog kun je gewoon gratis knoeien met de liedjes van de King of Pop.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.