Redactie

Pioneer introduceert nieuwe stereocomponenten

Pioneer grijpt terug naar z’n audioroots met de nieuwe G-Clef audioserie. Concreet gaat het om zes nieuwe stereocomponenten: twee geïntegreerde versterkers, twee cd-spelers en evenveel tuners.

De toestellen uit de ‘Pure Audio’-reeks mikken op de essentie van muziek: hoogwaardig stereogeluid. De componenten zijn dan ook perfect op elkaar afgestemd voor een maximale synergie. Oog voor detail bij het ontwerp, de uitvoering en de materiaalkeuze moeten voor een meesterlijke geluidskwaliteit zorgen. Die claim wordt kracht bijgezet door een kwaliteitskeurmerk van de befaamde AIR Studios in London voor de versterkers en sacd-spelers uit de G-Clef serie.

De cd-spelers weten niet alleen raad met cd- en sacd-schijven, maar spelen ook mp3- en wma-bestanden af. Wolfson zorgt voor de DAC bij de high-end PD-D9MK2-K, het topmodel, terwijl z’n kleinere broertje PD-D6MK2-K over een Burr Brown DAC beschikt.

De A-A6MK2-K en A-A9MK2-K stereoversterkers krijgen een vermogen van respectievelijk 60 en 70 watt per kanaal mee. De A-A9MK2-K heeft ook een usb-poort aan boord voor het afspelen van mp3-bestanden, die gecombineerd wordt met ‘Sound Retriever’-technologie voor een betere geluidskwaliteit.

Wie nog een tuner aan z’n set wil toevoegen, kan kiezen voor de F-F6MK2-K of F-F3MK2-K. De F-F6MK2-K heeft niet alleen een FM-ontvanger in huis, maar kan ook DAB-uitzendingen ontvangen.

De nieuwe toestellen willen ook verleiden met hun vormgeving, die slank en gestroomlijnd is. Het zwarte frontpaneel, lcd-display en de zachte lijnen moeten daar een steentje toe bijdragen. Toch blijven de prijzen voor de nieuwkomers in het G-Clef aanbod relatief betaalbaar.

Adviesprijzen:
A-A9MK2-K versterker: 999 €
A-A6MK2-K versterker: 549 €
F-F6MK2-K tuner: 499 €
F-F3MK2-K tuner: 349 €
PD-D9MK2-K Super Audio CD player: 999 €
PD-D6MK2-K Super Audio CD player: 549 €

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.