Redactie

Herdenking Michael Jackson online te volgen

De herdenking van Michael Jackson, later deze dag, lijkt een hit te worden op het internet. Naast televisiezenders zullen verschillende livestreams de gebeurtenis verslaan. Op internet circuleren de laatste tickets voor duizenden dollars.

De dood van de King of Pop zorgde anderhalve week geleden al voor een enorme online verkeersstroom. Zo werden verschillende nieuwssites onbereikbaar en kampte ook Twitter met vertraging. Google zag de enorme toename in Michael Jackson-zoektermen aanvankelijk zelfs als een aanval.

Livestreaming
Wie de herdenking straks wil volgen, kan dat vanaf 10 am (Pacific Daylight Time), dat is 19.00 uur Belgische tijd. Al starten verschillende sites en zenders al vanaf zes uur of half zeven.

In eigen land zendt jongerenzender Jim het event uit. Online kan je terecht bij Deredactie.be, de website van de VRT. In Nederland zal Rtlnieuws.nl een livestream voorzien. Op televisie is alles te volgen op Nederland 3, SBS6 en RTL4.

,

Vanuit de VS zijn er ook mediabedrijven die het evenement uitzenden. Zo zullen Cbsnews.com, Cnn.com, Tv.com, Abcnews.com en Foxnews.com live streamen. De vraag is wel of dat ook in Europa te bekijken is. De meeste Amerikaanse zenders houden hun streams voor het eigen publiek, maar soms wordt hier een uitzondering op gemaakt als het gaat om grote evenementen.

Sociale media
Ook de sociale media pikken een graantje mee van de herdenking van Michael Jackson. Onder meer Myspace en Facebook stellen een livefeed beschikbaar, in samenwerking met respectievelijk entertainmentgroep AEG en CNN.

In totaal zijn zeventienduizend tickets verloot onder fans die de gebeurtenis bij willen wonen. Daardoor is de kans groot dat de herdenking ook via blogs en Twitter-pagina’s live te volgen is.

Woekerprijzen
Sinds de tickets verdeeld zijn, verschijnen de eerste tweedehandskaarten op verschillende veilingsites. Zo is er op Craigslist een voorbeeld van iemand die tweeduizend dollar vraagt voor een duoticket. Op Ebay staat een kaartje na zeven biedingen op 6.100 dollar.

Toch kunnen kopers bedrogen uitkomen. Zo waarschuwt Michael Roth, woordvoerder van organisator AEG, in de Los Angeles Times dat doorverkochte tickets mogelijk niet zullen werken. "Boven op de vouchers die zijn verkregen via een speciale code, moeten tickethouders een geldig rijbewijs voorleggen. Komt de identiteit niet overeen met de registratie-info, dan word je geschrapt als gast."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.