Redactie

Wii toch verkrijgbaar

De Wii-console van Nintendo onvindbaar? Niet voor wie meer wil betalen. De Nederlandse Webwinkel ffShoppen.nl verkoopt de Wii Sports Pack sinds gisteren voor 329 euro; een meerprijs van tachtig euro ten opzichte van de adviesprijs. De consoles kunnen ook in België worden geleverd tegen extra verzendkosten.

Het bedrijf achter ffShoppen, TMS Inventive Trading in Noordwijkerhout, importeert de spelcomputers uit andere Europese landen. “Het is opvallend dat het tekort van Wii-consoles alleen een probleem is in Nederland”, zegt directeur Mark van Zelst. “Ga je wat verder de grens over, dan zie je genoeg voorraad, vooral in kleinere winkeltjes.” Hij doelt daarbij met name op Duitsland.

Hoe komt het toch dat we juist in België, maar ook in Nederland, met een vergrootglas moeten zoeken naar Wii’s? “De oorzaak ligt bij Nintendo”, zegt Van Zelst. “Die bepaalt de uitlevering; welk land hoeveel Wii’s krijgt.” Vorig jaar in mei was het product ook uitverkocht; toen heeft ffShoppen voor het eerst geïmporteerde Wii’s aangeboden. In een week tijd verkocht het bedrijf er dertig à veertig. Ook dit keer is er “voldoende vraag”, volgens Van Zelst.

Gamers nemen de meerprijs van tachtig euro dus graag voor lief. Deze toeslag is nodig om in ieder geval de kosten te dekken die TMS Inventive Trading maakt. Het bedrijf rijdt wekelijks met een vrachtwagen naar Duitsland, waar bij verschillende winkels de bestelde Wii’s worden opgehaald. TMS Inventive Trading betaalt dan gewoon de consumentenadviesprijs.

Wii Fit naar Europa
Een reden voor het grote succes van de Wii is dat de games voor de console aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. Wii Fit is een voorbeeld van zo’n spel. In Japan zijn er binnen een maand al meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, en Nintendo heeft deze week aangekondigd dat het spel dit voorjaar naar Europa komt.

Met Wii Fit doen gamers meer dan veertig lichamelijke oefeningen, zoals push-ups. Het meegeleverde Balance Board, registreert alle bewegingen. Ook kunnen spelers hun Body Mass Index in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.