Redactie

Belgacom dient klacht in tegen overname INDI

Belgacom dient een klacht in tegen Interelectra, Integan, WVEM en PBE voor de verkoop van hun televisieactiviteiten aan Telenet. Volgens verschillende Vlaamse kranten is eerstgenoemde er niet mee opgezet dat de verkoop van de vier publieke instanties aan een privébedrijf als Telenet niet volgens een open procedure gebeurt.

Het is al het derde obstakel op rij dat de overname door Telenet dwarsboomt. De inzet is dan ook groot. De vier organisaties, verenigd in Interkabel, leveren onder de naam INDI immers digitale televisie aan een derde van de Vlamingen. Door de overname krijgt Telenet er achthonderdduizend klanten bij en verwerft het een dekking van honderd procent voor digitale televisie.

De overname raakte eind november bekend, maar beide partijen benadrukten dat het om een principeakkoord ging. Zo is niet duidelijk wat er met het personeel bij INDI gaat gebeuren. De effectieve verkoop loopt door alle bezwaren ondertussen al flink wat vertraging op. Integan is nog niet helemaal zeker en wil eerst een studie uitvoeren over zijn eigen toekomst.

Vanuit politieke hoek is er kritiek op de stille overname zonder competitiviteit. De klacht van Belgacom verzwaart die kritiek nog eens extra door een klacht in te dienen bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.