Redactie

PlayStation 3 met 60 GB verdwijnt uit de Benelux

De PlayStation 3 met een harde schijf van 60 gigabyte verdwijnt uit de winkelrekken in de Benelux. De voornaamste reden is dat er bijna uitsluitend vraag is naar de goedkopere versie van de gameconsole.

Wie nog een PlayStation 3 met een harde schijf van 60 gigabyte wil, moet goed zoeken. In Japan wordt enkel nog de versie met 40 GB aangeboden, maar ook in ons land is er sprake van een natuurlijke stopzetting. “Het is vandaag al zeer moeilijk om nog zo’n toestel te vinden”, verklaart Patrick Vyncke, directeur van PlayStation Benelux.

De reden achter de koerswijziging is eenvoudig: de console verkoopt niet goed. Toch klaagt Vyncke niet over de resultaten van Sony’s nieuwste. “Rond de eindejaarsperiode was de PlayStation 3 zowat de bestverkopende console.” Exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar voor de hele Benelux ligt dit rond de tweehonderdduizend verkochte exemplaren sinds de lancering van het toestel in maart vorig jaar. De verkoop per land gaat grotendeels gelijk op, al is het toestel in Nederland iets populairder.

De goedkopere versie heeft een harde schijf van 40 GB en mist enkele mogelijkheden, zoals de kaartlezer. Het voornaamste verschil is echter dat deze console geen PS2-games ondersteunt. Spellen voor de eerste PlayStation zijn wel compatibel. “Bij de lancering hebben we nooit voor de versie met 20 GB geopteerd omdat we dachten dat de Europese consument een hogere capaciteit wilde”, verklaart Vyncke. “Toch hebben we besloten om in oktober een versie met een kleinere harde schijf te lanceren. Vooral de lagere prijs trekt hier veel meer mensen over de streep.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.