Redactie

Sony steekt extra miljoenen in OLED-techniek

Sony ziet OLED-beeldschermen helemaal zitten. Het Japanse bedrijf maakt bekend dat het bijna 140 miljoen euro steekt in de productie van een groter formaat scherm voor deze haarscherpe beeldtechniek.

De elektronicamaker oogst veel bekijks met de 11 inch grote XEL-1-televisie, die het op de Consumer Electronics Show in Las Vegas introduceerde. De beeldkwaliteit van OLED-beeldschermen ligt veel hoger dan bij lcd- en plasmaconcurrenten en met drie millimeter is de televisie ook dunner. De kleine beelddrager kost echter al 1.200 euro en daarom steekt Sony geld in de productie van betaalbare grotere uitvoeringen.

In de tweede helft van 2009 zal het bedrijf zijn geld investeren; de schermen moeten uiterlijk in maart 2010 klaar zijn. Als Sony een serieuze concurrent wil zijn voor de gevestigde flatscreentechnieken, zal het eerst iets aan de houdbaarheid moeten doen. OLED-schermen halen door hun organische structuur op dit moment slechts veertig procent van de levensduur van een lcd-scherm. Matsushita is echter al met een techniek bezig die de nieuwkomer dubbel zo lang moet laten meegaan. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.