Redactie

Toshiba staakt beademing HD DVD

De zwanenzang van HD DVD lijkt definitief ingezet nu Toshiba zinspeelt op het beëindigen van zijn ondersteuning voor het optische schijfformaat.

De Japanse fabrikant, hoofdproducent van HD DVD, geeft nog niet openlijk toe dat het de overwinning aan het concurrerende Blu-ray laat. "Gezien de marktontwikkelingen van de afgelopen maanden zal Toshiba de impact op de markt en het waardeaanbod voor klanten blijven bestuderen, vooral met betrekking tot onze recente prijsverlagingen van alle HD DVD-spelers", zo laat het hoofd van Toshiba’s Amerikaanse marketing Jodi Sally weten aan persbureau Reuters.

Het Japanse televisiestation NHK beweert dat het bedrijf zijn besluit al genomen heeft en zegt dat Toshiba honderden miljoenen dollars moet investeren om zijn productie stop te zetten en alle HD DVD-producten uit de markt te halen.

Vlak voor de Consumer Electronics Show (CES) begin januari maakte filmstudio Warner Bros bekend dat het exclusief voor Sony’s optische formaat koos, waarna het snel bergafwaarts ging voor Toshiba en zijn medestanders. Vlak na de beurs zakte de verkoop van HD DVD-spelers in. Deze wist zich ondanks flinke kortingen niet te herstellen. Afgelopen vrijdag maakte winkelketen Wal-Mart bekend dat het binnenkort alleen Blu-ray in zijn schappen duldt. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.