Redactie

Manhunt 2 toch toegelaten in Verenigd Koninkrijk

Het Video Appeals Committee heeft de beslissing van de British Board of Film Classification (BBFC) om Manhunt 2 te bannen voor de tweede maal teruggedraaid. Daardoor zal het controversiële spel nu eindelijk in Groot-Brittannië in de winkels verschijnen.

Oorspronkelijk was de release gepland op 13 juli 2007, maar de BBFC besloot om het spel te verbieden wegens zijn “niet aflatende focus op stalking en brutale slachtpartijen”. Manhunt 2-ontwikkelaar Rockstar reageerde daarop door een mildere versie van het spel af te leveren. Ook die werd geweigerd, waarop Rockstar de zaak aankaartte bij het VAC, dat moet toezien op de beslissingen van de BBFC.

Het Video Appeals Committee gaf Rockstar gelijk, maar kende het spel een leeftijdsgrens van 18 jaar toe. Daarop ging de BBFC weer in beroep, waarna de rechtbank het VAC gebood de procedure opnieuw te doorlopen. Dat is nu gebeurd, en het comité, dat bestaat uit zeven onafhankelijke rechters, geeft opnieuw zijn jawoord voor een Britse release van Manhunt 2.

De BBFC heeft al verklaard zich neer te leggen bij deze beslissing. Dat is ook van belang voor gamers in de rest van Europa, want door de problemen in Engeland was Manhunt 2 voor het hele continent uitgesteld. Wanneer het spel zal uitkomen, weet Rockstar zelf nog niet. Rest nog de vraag of het publiek, dat al negen maanden heeft moeten wachten, nog steeds interesse zal hebben voor het ondertussen hopeloos verouderde spel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.