Redactie

Zune 3 komt naar Europa

De Zune van Microsoft komt eindelijk naar Europa. De derde generatie van de draagbare mediaspeler is gepland voor 2009 en het bedrijf wil het toestel vanaf dan ook in Europa verkopen. Tegelijk plant Microsoft een downloadplatform voor mobiel materiaal. Hiermee wil het concurreren met bestaande (muziek)diensten als PlayNow van Sony Ericsson en de iTunes Store van Apple.

François Ruault, hoofd van de entertainmentdivisie van Microsoft Frankrijk, maakt het nieuws bekend in de Franse krant Les Echo’s. Veel details over de derde Zune of over de exacte verschijningsdatum zijn er nog niet. Een telefoontje aan Microsoft Benelux levert "geen commentaar" op.

Microsoft heeft met de Zune al enkele jaren een volwaardig alternatief voor de iPod van Apple. Helaas is het toestel uitsluitend in Amerika te koop. Een klein jaar geleden vertelde Microsoft-topman Steve Ballmer aan een Duits weekblad dat de Zune nog steeds verliesgevend is. Dit heeft het bedrijf tot nu toe tegengehouden om nieuwe markten aan te boren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.