Redactie

Muziekwinkel LimeWire opent deuren

De mensen achter het populaire bestandsuitwisselprogramma LimeWire hebben een legale webwinkel geopend. Voor 99 dollarcent per stuk verkoopt de LimeWire Store muzieknummers van grotendeels minder bekende artiesten. 

In de zomer van 2007 meldden we dat LimeWire met een eigen webwinkel zou komen. Er is een half jaar ontwikkeling voorafgegaan aan de bètadienst die nu voor Amerikaanse gebruikers is gelanceerd. Op het moment van schrijven waren er bijna 550.000 tracks beschikbaar. Dagelijks zullen daar duizenden nummers bijkomen in alle genres, beloven de beheerders.

Muziek van giganten als Sony of Warner ontbreekt in de catalogus van LimeWire. Het P2P-programma wordt door de platenindustrie immers als een van haar grootste vijanden beschouwd. Toch is het niet allemaal onbekend grut dat de LimeWire Store te bieden heeft, aangezien de Amerikaanse muziekdistributeur Iris Distribution en de Canadese platenmaatschappij Nettwerk Productions meewerken. Bekende namen bij Nettwerk Productions zijn bijvoorbeeld Avril Lavigne, Sarah McLachlan en Paul Van Dyk.
"Onze DRM-vrije mp3’s zijn compatibel met alle standaard mp3-spelers (zelfs die van een ander fruitbedrijf)", luidt het jolig op de thuispagina van de winkel. De kwaliteit van de tracks is prima: 256 kbps. Wie een van de drie abonnementen neemt, betaalt 40 tot 27 dollarcent per liedje in plaats van een dollar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.