Redactie

iTunes 8 raadt ‘geniale’ afspeellijsten aan

Enkele dagen vóór een mysterieus Apple-evenement lekken details uit over de volgende versie van iTunes. De vaste kameraad van de iPod gaat HD-videodownloads bieden en krijgt de beschikking over automatische speellijsten die de fabrikant ‘Genius’ noemt.

Kevin Rose, eigenaar van het nieuwsportaal Digg, komt met de geruchten op de proppen en heeft als bewijs een gedeelte van de ‘release notes’, die de meeste fabrikanten uitbrengen bij hun nieuwe softwareversies. Uit de tekst blijkt dat de Genius-afspeellijst nummers uit de bibliotheek kiest die “geweldig bij elkaar passen” en via een zijbalk nummers uit de iTunes Store aanraadt die volgens het programma goed bij de muzieksmaak van de gebruiker passen.

iTunes 8 zal, als Rose gelijk krijgt, voor de eerste maal videodownloads met HD-kwaliteit aanbieden. De tekst verwijst daarnaast kort naar de nieuwe generatie iPods die Apple volgens geruchten op 9 september in Londen zal presenteren. Naast de HD-downloads en Genius-afspeellijsten krijgt iTunes een nieuwe manier van navigeren, het zogenoemde Grid-aanzicht, en een nieuwe visualisatie die in beeld komt tijdens het afspelen van muziek.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.