Redactie

Nieuwe Sony-pc’s dubbelen als thuisbioscoop

Sony presenteert drie luxe alles-in-een Vaio-computers die gemaakt zijn voor videobewerking op HD-formaat, met ingebouwde Blu-ray-schijven, reuzendisplays en krachtige dualcore-processors. De duurdere modellen hebben ingebouwde stroombronnen, zodat ze aan de muur kunnen worden gehangen.

Het Japanse bedrijf zette de drieling deze week in het zonnetje op een home-entertainmentbeurs, samen met een verzameling nieuwe A/V-ontvangers en Blu-ray-spelers.

Over het goedkoopste model, de VAIO JS, is nog weinig bekend, afgezien van het feit dat de alles-in-een pc een display van 20,1 inch heeft, in drie verschillende kleuren beschikbaar komt en optioneel een ingebouwd Blu-ray-schijfstation heeft.

De twee duurdere modellen, die zijn gemaakt voor veeleisende multimediagebruikers, beschikken over uitgebreide opslagruimte en krachtige hardwareondersteuning. VAIO LV, het middelste broertje, heeft een ingebouwde tv-tuner, HDMI-aansluitingen en kan video opnemen van een settopbox of Playstation 3-game. Het apparaat wordt geleverd met een 24 inchscherm en 360 GB hardeschijfruimte, die kan worden uitgebreid tot 1 terabyte. Volgens Sony kan de computer honderd uur HD-video opslaan.

 

Sony VAIO RT, compleet met draadloze muis

Het topmodel, de VAIO RT, heeft een display van 25,5 inch, een Nvidia GeForce 9600M GT grafische kaart, standaard een terabyte aan opslagvermogen en een 2.33 GHz Core 2 Quad Q8200-processor.

Beide duurdere modellen hebben Blu-ray-branders, draadloze toetsenborden en muizen en geïntegreerde stroombronnen, zodat ze makkelijk als schilderij aan de muur kunnen worden gehangen.

Voor die luxe is de consument aardig wat kwijt. De goedkoopste uitvoering start bij 1.000 dollar (VAIO JS). De prijs loopt op tot 3.300 dollar voor de standaarduitvoering van de VAIO RT.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.