Redactie

Futuristische 3D-schermen voor gsm in de etalage

Het Japanse KDDI toont een batterij prototypes op de Ceatec-beurs. Twee daarvan zijn telefoondisplays die volgens het telecombedrijf afbeeldingen en video’s driedimensionaal kunnen weergeven.

KDDI demonstreert een techniek waarbij twee dezelfde afbeeldingen tegelijkertijd worden vertoond op hetzelfde scherm. Doordat de in elkaar overlopende afbeeldingen licht kantelbaar zijn (dankzij aangebrachte strips) mikt de ene op het linkeroog en de andere op het rechteroog, waardoor het 3D-effect ontstaat. De techniek die zonder kanteling normale 2D-afbeeldingen weergeeft, is ook geschikt voor het vertonen van 3D-films.

Het Japanse bedrijf laat naast de 3D-lcd-display, die volgens Tech-on door een ongenoemde Japanse beeldschermmaker is ontwikkeld, een 3D-oledscherm zien van 3,1 inch. Deze telefoondisplay van Samsung houdt de ogen voor de gek met de Pentile-techniek van het bedrijf Clairvoyante. Het lcd-paneel moet eind 2009 in de eerste producten verschijnen; voor het oleddisplay kan KDDI nog geen details verstrekken over de daadwerkelijke productie.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.