Redactie

Opgefrist Xbox Live verschijnt op 19 november

De beloofde transformatie van de Xbox 360-interface en het Xbox Live-netwerk zal over iets meer dan een maand plaatsvinden. Gamers krijgen dan ook toegang tot nieuwe features.

De nieuwe interface wordt doorgepompt in de Fall Update, die Microsoft automatisch naar alle Xbox-consoles doorstuurt. Daarnaast brengt deze software-update een reeks technische verbeteringen, zoals ondersteuning voor 16:10-resoluties zoals gebruikt door breedbeeldcomputerschermen.

De nieuwigheden in de Fall Update werden al onthuld in juli, tijdens de E3-gamingbeurs. Het was toen niet bekend wanneer de update er precies zou komen – al verklapte de term Fall (herfst) het wel een beetje.

Exit tabbladen
De nieuwe interface dumpt de bekende tabbladenmenu’s van de Xbox 360 en vervangt die door menu’s die vanaf de horizon naar voren schuiven. Er zijn ook nieuwe elementen, zoals avatars die geïntegreerd zijn in games en Live Party-games. Met dat laatste springt Microsoft op het fenomeen social gaming.

Deelnemers aan een online feestje gaan ook foto’s met elkaar kunnen delen. Als ze een betalende Xbox Live Gold-account hebben, tenminste.

De Fall Update, in combinatie met recente prijskortingen, moet de Xbox 360 beter wapenen voor de traditionele eindejaarsstrijd tussen Microsoft, Nintendo en Sony. De drie fabrikanten teren immers voor een groot stuk op de verkoop van consoles en games voor onder de kerstboom.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.