Redactie

Helft Belgische surfers doet het draadloos

Het surfen via een draadloos netwerk zit in de lift. Een nieuw onderzoek van Insites wijst uit dat circa vijftig procent van de Belgische internetters het wereldwijde web draadloos bestormt.

Daar tegenwoordig circa 63 procent van de Belgen zichzelf surfer noemt, komt dit neer op ongeveer een derde van de Belgische bevolking.

In 2005 gebruikte maar vijftien procent van de Belgische surfers een draadloze verbinding. WiFi kent dus een spectaculaire groei, want in die drie jaar is de internetbevolking ook gegroeid. Uit het onderzoek van Insites zou tevens blijken dat nog zeventien procent van de surfers die aan een kabel vasthangt de overstap naar internet via de ether overweegt.

De cijfers komen naar voren in de nieuwste editie van Belgian Media Mapping (BMM), een studie die Insites met de regelmaat van de klok uitvoert.

Met zijn 63 procent surfers zit België net boven het Europese gemiddelde van 60 procent. De Belgische surfer (de kans is iets groter dat hij een man is) verbindt met het internet om mail te checken, online te bankieren of een routeplanner te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.