Redactie

Beveiliging Blu-ray gekraakt

BD+, de kopieerbeveiliging op Blu-ray-schijfjes, is gekraakt. Verantwoordelijk daarvoor is softwarehuis Slysoft, dat de kraak meteen beschikbaar maakt. Met een nieuwe versie van AnyDVD kunnen nu ook reservekopieën van Blu-ray-dvd’s worden gemaakt.

In hun persbericht wijzen de softwaremakers graag op een uitspraak van Richard Doherty van de Envisioneering Group. Doherty ging er prat op dat BD+ in de eerste tien jaar niet zou worden omzeild.

Slysoft moet wel toegeven dat films die tot nu toe op Blu-ray verschenen nog niet optimaal gebruikmaken van de beveiligingsmogelijkheden van BD+. Toekomstige Blu-ray-dvd’s kunnen mogelijk met een nieuwe versie van BD+ worden verscheept. "We zijn hier goed op voorbereid", reageert Peer van Heuen, topman bij Slysoft. "We maken ons niet ongerust over eventuele komende ontwikkelingen."

De BD+-beveiliging functioneert als een soort virtuele machine op dvd-spelers. De bescherming is een van de redenen waarom verschillende filmstudio’s het formaat verkiezen boven HD DVD, waarvan de beveiliging vorig jaar al werd gekraakt.

Een testversie van AnyDVD kunt u hier downloaden. Na 21 dagen dient u wel een licentie aan te kopen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.