Redactie

Overname van INDI stuit op politieke tegenstand

De overname van de televisieactiviteiten van Interkabel door Telenet is niet helemaal naar de zin van enkele politieke partijen. Dat melden verschillende Vlaamse kranten. Open VLD, CD&V en sp.a stellen vragen rond de prijs, maar ook over de manier waarop de verkoop in alle stilte werd geregeld zonder een competitief proces. Het is niet duidelijk of de politici de overname gaan tegenhouden, maar het ziet er niet naar uit dat Telenet de Antwerpse televisiekijker zonder slag of stoot in handen krijgt.

Telenet en de vereniging van zuivere intercommunales Interkabel meldden het nieuws vorige week. Voor 170 miljoen euro krijgt eerstgenoemde zowel de analoge televiesiediensten als het digitale platform INDI in handen. In praktijk wil dit zeggen dat een derde van de Vlaamse televisiekijkers in de loop van volgend jaar van maatschappij verandert.

Vooral het feit dat de overeenkomst in alle stilte werd besloten stuit enkele mensen tegen de borst. Het gaat weliswaar nog maar om een principeakkoord dat nog wordt uitgewerkt, maar de beslissing is wel gevallen. “We hebben geen enkele garantie dat dit de juiste beslissing is tegen de juiste prijs”, verklaarde de Brasschaatse burgemeester Dirk de Kort (CD&V) aan Belga. Omdat de Antwerpse steden en gemeenten participeren in de intercommunales die Interkabel verenigt, moeten de gemeenteraden het akkoord nog goedkeuren. Ook de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) is kritisch over de zaak. Daarom wil hij zich ernstig laten adviseren vooraleer hij groen licht geeft voor de overname.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.