Redactie

VS-senatoren willen aparte leeftijdsgrens voor Wii-games

Spellen voor de Wii-gameconsole van Nintendo moeten volgens een aantal Amerikaanse senatoren een aparte leeftijdsclassificatie krijgen. Volgens hen maakt de bijbehorende bewegingscontroller gewelddadige games veel realistischer.

De senatoren, onder wie presidentskandidaat Hillary Clinton, vragen op de eerste plaats om een herziening van de leeftijdsgrens voor het gewelddadige computerspel Manhunt 2 (dat kan gespeeld worden op de PlayStation 2, PlayStation Portable en de Wii). Deze game is volgens de Entertainment Software Rating Board in de VS geschikt voor personen vanaf zeventien jaar. Politici zien die leeftijdsgrens echter liever naar achttien jaar gaan.

Daarnaast vragen de senatoren specifieke aandacht voor de Wii, omdat vooral de bewegingscontroller het spelen realistischer maakt dan bij andere consoles.

“De Wii laat kinderen toe om het geweld in Manhunt 2 uit te beelden in plaats van gewoon op een controller te drukken”, staat in een gezamenlijke brief. “Het komt erop neer dat een kind het moordgedrag aanleert.” Met dit argument vragen de senatoren om het realistisch karakter van de Wii-controller mee te laten wegen in de beoordeling van een spel.

Om hun pleidooi te ondersteunen, verwijzen de Amerikaanse politici naar Groot-Brittannië. Hier mag Manhunt 2 nog steeds niet worden verkocht omdat de game te gewelddadig is. De senatoren vragen dat een speciale herziening voor de Wii ook wordt doorgetrokken naar toekomstige, soortgelijke controllers die een spel realistischer maken.

Met een bijdrage van Brendan Sinclair, GameSpot.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.