Redactie

Apple slijt dit kwartaal 25 miljoen iPods

Dat de iPod populair is, wisten we wel. Maar 25 miljoen verkochte exemplaren in één kwartaal is wel heel veel. Toch stevent Apple daar op af, verwacht investeringsbank Piper Jaffray.

De bank heeft de marktcijfers over oktober van onderzoeksfirma NPD geanalyseerd, meldt AppleInsider. Analist Gene Munster geeft in een korte notitie toe dat het eigenlijk nog veel te vroeg is om uitspraken te doen over de te verwachten verkoop voor dit kwartaal, dat eind december afloopt. Maar toch wijzen de NPD-gegevens over de eerste maand van het kwartaal op 24 tot 25 miljoen verkochte iPods, volgens Munster.

De goede verkoopcijfers in oktober hebben deels te maken met de nieuwe modellen iPods die in september zijn uitgebracht, meent hij. Apple brengt weliswaar ieder jaar nieuwe modellen uit, maar deze keer zijn ze duidelijk innovatiever (denk aan de iPod Touch). Apples iPod-verkooprecord dateert van het laatste kwartaal van 2006. Toen gingen iets meer dan 21 miljoen stuks van de muziekspelers over de toonbank.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.