Redactie

Telenet lanceert HD-aanbod

De kogel is door de kerk: vanaf medio november begint Telenet zenders in high definition aan te bieden. Voor het eerst zullen abonnees geen decoder moeten aanschaffen. Om HD-uitzendingen te kunnen zien, zal u bij Telenet een gepast kastje moeten huren dat maandelijks tien euro kost. Het bedrijf heeft daarmee een antwoord op Indi, dat veel eerder op het jaar HD begon aan te bieden.

Het goede nieuws is dat het meteen gaat om een toestel waarop u video kunt opnemen. Onder de motorkap steekt een harde schijf van 320 GB. Dat staat volgens Telenet garant voor 65 uur opnames.

Het basisaanbod zal bestaan uit de cultuurzender EXQI en het National Geographic-kanaal in high definition. Het interessantste deel van het aanbod is evenwel geconcentreerd rond een HD-versie van het Prime-kanaal en een sportzender. Voor het HD-pakket moet er wel een bijkomende vijf euro per maand betaald worden.

Alle uitzendingen zijn in 720p – dus niet ‘Full HD’ aan 1080p. Volgens Telenet heeft dat ook weinig zin, want veel zenders die kiezen voor 1080p zijn er nog niet. Bovendien zou een 1080p-decoder technisch niet voor de hand liggend zijn, zegt de kabelmaatschappij.

Telenet pakt de uitrol van de HD-dienst in stappen aan. In eerste instantie zal het Mechelse bedrijf vanaf 1 november bestaande klanten aanschrijven met de uitnodiging over te stappen op een HD-abonnement. Het gaat dan om Digibox- en Digicorder-klanten van het eerste uur en abonnees van Prime. Pas vanaf december ligt het aanbod in de winkel.

Met een bijdrage van Jo Verluyten, FWD

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.