Redactie

Spirit en sp.a willen simlockvrije iPhone

Minister van Consumentenzaken Freya Van Den Bossche (sp.a) vindt dat de iPhone simlock-vrij moet zijn. “Wie straks zo’n toestel als laat kerstcadeau krijgt, moet zelf zijn telecomoperator kunnen kiezen”, antwoordt de minister op een parlementaire vraag van senator Geert Lambert (Spirit).

Lambert hekelt het beleid van Apple: “De consument lijdt wel degelijk schade door koppelverkoop, ook in dit geval. Als Apple beslist met welke provider u moet bellen, dan zit u als iPhone-gebruiker vast aan een te duur abonnement. Wie na een jaar niet meer akkoord gaat met de voorwaarden, zit opgescheept met een dure, maar waardeloze telefoon.”

Koppelverkoop is in ons land maar onder zeer beperkte voorwaarden toegelaten. Onder meer omdat de telefoon van Apple een gebruikersinterface heeft, is dit niet toegelaten volgens Lambert. Die regelgeving is mogelijk een verklaring waarom er nog geen nieuws is over de verschijningsdatum van de iPhone in ons land. Het BIPT, de Belgische telecomregulator, houdt de zaak ook in de gaten, maar heeft nog geen informatie over de plannen van Apple.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.